S*Tufvans turkisk van & turkisk angora


Tufvans katteri fick sitt stamnamn godkänt i december 1994 och första kullen föddes i augusti 1996. Vi finns i Lomma, i södra Sverige, ett par mil från Malmö och Lund. Vårt stora kattintresse startade med vår svart-vita huskatt, Måzart, som tyvärr inte finns hos oss längre. Idag bor vi med fyra turkisk van; två fertila (en hona och en hane) och två kastrerade (en hona och en hane), samt tre turkisk angora; två fertila (en hona och en hane) och en kastrerad hane.

Vi föder upp turkisk van och turkisk angora i vårt hem, med målsättningen att kunna engagera oss ordentligt i varje kull för att få sociala och trevliga kattungar. Det viktigaste för oss är att de kattungar vi föder upp ska få bra typ och temperament, en eller ett par extra fläckar på vanarna är av mindre betydelse.

Tufvans kattungar är älskade familjemedlemmar och deltar med glädje och inlevelse i allt vi gör hemma. De första fem-sex veckorna bor de med sin mamma i eget rum dit våra andra katter har tillgång så mycket som mamma-katt tillåter. Därefter får kattungarna successivt tillgång till mer och mer av huset. De får därmed mycket social träning och lär sig umgås med andra katter, vår son och hans och våra vänner.

Vi vill gärna träffa alla som är intresserade av att köpa en kattunge från oss och säljer våra kattungar enbart som innekatter. Vill man att katten ska kunna gå ut vill vi att det sker i innätad bur eller balkong, eller med sele och koppel.

När du köper en kattunge från S*Tufvans så är den:
* Minst 13 veckor gammal vid leverans.
* Vaccinerad två gånger
* Identitetsmärkt med microchip
* Avmaskad vid behov
* Veterinärbesiktigad
* Registrerad i SVERAK
* Försäkrad mot dolda fel samt individuellt försäkrad i SveLand (den senare går att överta utan karenstid)


Du får även:
* Första årets medlemsavgift i rasringen Vangoran betald för en person
* Kattungepaket från de kattmatstillverkare vi samarbetar med, med kattungemat, leksaker, rabattkuponger mm

* Hjälp och råd om du vill prova att ställa ut, och naturligtvis livslång support

Kontakta oss gärna om Du är intresserad av en kattunge eller vill veta mer om hur det är att ha en Turkisk Van eller Turkisk Angora!

Leif & Anette
klicka här för att maila till S*Tufvans.