Bussresa till katteklubben Felix utställning i Oslo 8-9/4 2000

Klicka på en bild för att få upp en förstoring, och i de fall texten avslutas med (…) finns mera text vid den större bilden.Bussen lämnade södra Skåne på fredag förmiddag 7/4. På vägen till Oslo blev det både matstopp och ett antal
pauser. För att göra resan trevligare tittade vi på videofilm i bussen och Magnus, vår chaufför, gjorde även han en insats
för att höja stämningen.
Så här staplas katterna bak i bussen. Buren som står snett står bättre än den ser ut att göra. (…)Flera katter i bussen… (…) … och ännu en bild. (…) Så här ser bussen ut som vi färdades i. (…)

Efter en stadig hotellfrukost åkte vi till utställningshallen och checkade in. (…) Man blir lite trött av att resa så långt. GIC S*Kaseth’s Anisette tog sig en tupplur innan bedömningarna startade. En till restrött kisse; GIC S*Lejongapet’s Pepe Pepcidin (Huli), turkisk van (…) Så var det dags för bedömning av turkisk van. Först upp på bordet hos Dorte Kaae var Huli som uppförde sig exemplariskt och fick sitt cert.

Därefter var det Anisettes tur.Fortsatt bedömning av Anisette som resulterade i……en Europa Champion!Anisette : -Är du inte klar snart?
Här korkade Cecilia Karlsson upp den första av champagneflaskorna (vitt bubbel i alla fall) som vi tagit med oss. Den hade tyvärr inte hunnit lugna ned sig efter bussfärden vilket resulterade i att Cecilia och diverse annat blev ordentligt blött.

-Så öppnar man inte en champagneflaska, tyckte Ulla Jonholm och greppade den andra flaskan vi hade med. Resultatet blev att vi nu hade två blöta medhjälpare. 🙂

(Pga uppståndelsen och påföljande golvtorkning missade vi tyvärr att föreviga både dem och vår trevliga heja-klack. Kramar till er alla!)
Dorte känner på tyngden på Andy och gav honom sedan sista certet till IC.Sista turkisk van som bedömdes var IC S*Tufvans Ariadne (Adne).Sara Selander visar upp PR S*Tigressan’s Olivers imponerande längd.Anita Helgessons IC Solhuset’s Gro B.B Hvitklo var fullt upptagen med att äta, men gjorde en liten paus för att slicka sig runt munnen.

Vi hittade ett tomt rum som vi använde till gemensamma fikapauser. (…)Lill-Britt och Bo-Arnes Melinda (NFO) sover utsträckt i buren, totalt oberörd av omgivningen. Melinda i närbild.Lill-Britt agerar kattfåtölj åt Melinda.

CH Daianas Urban ligger och myser på hörnhyllan.
Efter bedömningen fick Andy en ”Carina-mus” som han lekte med i flera timmar.
Lena Jillhavs S*Lisebackens Glen Scotia, blå britt.
Ariadne har tröttnat på uppmärksamheten.

På lördagskvällen hamnade några av oss på ett stekhus. Maten var underbart god och ölen smakade inte så dumt den heller!Andy tyckte fåtöljen på hotellrummet var mysig att sträcka ut sig i.Ariadne gillar att vara högt upp och hittade en garderob med bra utsikt över rummet.På söndag var det Jörgen Jensen som bedömde Maine Coon. (…)

Melinda framme vid domarborden i väntan på bedömning. Hon låg snällt och väntade på sin tur.Annika Högberg under bedömningen av skogisar. Här är det IP Daianas Paulina Puddi som visar upp sig. Ägare och uppfödare Ulla Valldén.Puddi låg fint på bordet medan Annika skrev bedömningssedeln. Leif, som gick assistent för Annika, bekantade sig lite med Puddi.Jörgen Fritiof bedömde turkisk van på söndagen. Här är han tillsammans med Anisette.

Så var det Andys tur.

Andy: -Klia meeera, Jörgen!
Andy tycker det är jääättemysigt!Adne klättrar gärna upp på axeln och kelar.Per-Arne Olssons vackre PR/IC Tintomara’s Salomo, brun burma.Direkt efter att utställningen avslutats klev vi på bussen och åkte hemåt. Magnus hade vilat under dagen för att kunna köra under natten.
Även på vägen hem stannade vi ett par gånger för att äta och ta lite frisk luft. Dock var det lite tystare i bussen än på ditvägen.
Alla var otroligt trötta och många sov gott och drömde säkert om hur trevligt vi haft det!