IC S*Tufvans Aniara

Stamtavla


<! FOTO >


Aniara är vår förstfödda med stamnamnet S*Tufvans. Hon är en fin och försiktig dam med en
underbar päls med vacker teckning. Aniara är mycket tillgiven och social mot alla inom
familjen, men något reserverad mot främlingar vilket innebär att besökare inte ser så mycket
av detta lilla charmtroll. När hon väl har accepterat en ny människa, kan hon däremot inte få nog av magmassage och nosbuffning.

När Aniara var yngre så jagade hon gärna möss (våra fötter) under täcket och så fort man prasslade med ett papper kom hon rusande. Hårsnoddar av frotté var roliga att apportera och hon var helt otrolig på att lära sig öppna skåp och lådor för att komma åt var matte hade gömt dem. Numera är hon en dam som åldrats med värdighet och tar det lite lugnare och vilar gärna uppe under taket på något högt skåp. Det finns dock en sak som hon inte kan motstå, nämligen solreflexer, eller i nödfall en ficklampas sken eller en laserpekares stråle. Hon far runt som tokig och hoppar högt upp längs väggarna för att nå reflexerna.

Aniara för gärna långa samtal med matte och husse och berättar om allt som händer då vi inte är hemma. Hon älskar att vara med oss människor, men håller sig gärna på sin egen kant i umgänget med de andra katterna. Och de låter henne med ålderns rätt göra det.

Aniara ställdes ut med stora framgångar under 1997-1998. 1997 blev hon bästa okastrerade
turkisk van i Sverige samt årets SkKK (Skånes Kattklubb) katt. Aniara fattades endast ett certifikat till titeln Grand Internationell Champion, men eftersom hon trivs bäst hemma är hon numera kastrat och slipper utställningar.

Den 14:e december 1999 fick Aniara sin första och enda kull, bestående av två underbara röda pojkar.
Hon älskade att vara mamma och hade ett otroligt tålamod med dem. Det var härligt att se hur
hon pysslade och skötte om dem.

 

”Här sitter jag väl vackert?”

”Husse behöver nog hjälp med slipmaskinen!”